Συνεργαζόμενες Σχολές


 
TAE σημαίνει λάκτισμα (κλοτσιά)
KWON σημαίνει γροθιά
DO σημαίνει τρόπος-μέθοδος (η μέθοδος να χρησιμοποιείς αποτελεσματικά τα χέρια και τα πόδια σου για να προστατεύσεις τον εαυτό σου)

Το Taekwon Do είναι μια πολεμική τέχνη αυτοάμυνας χωρίς χρήση όπλων, ασύγκριτη σε δύναμη και τεχνική. Η μύηση σε αυτήν έχει στόχο την τέλεια αξιοποίηση των δυνατοτήτων του σώματος ως αμυντικού όπλου μέσα από διαρκή σωματική και πνευματική εκπαίδευση.

Αν και πολεμική τέχνη, διέπεται από μια φιλοσοφία που καλλιεργεί τον σεβασμό για την ειρήνη και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.  Η πνευματική και σωματική μύηση στο TKD θέτουν τα γερά θεμέλια για την καλλιέργεια αισθήματος δικαιοσύνης, κοινωνικής ευαισθησίας, και αγωνιστικότητας.

Δίνει τη δυνατότητα στον ασκούμενο να κατακτήσει τεχνικές τέτοιες ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί το σώμα του ως αμυντικό όπλο σε κατάσταση ανάγκης και έχει αποδείξει την αξία της στην πραγματική ζωή προς όφελος πολλών ανθρώπων.

Οι τεχνικές του Taekwon Do περιλαμβάνουν την χρήση γροθιών, λακτισμάτων, μπλοκ και ελιγμών, που ένας επιμελής ασκούμενος κατακτά σταδιακά προκειμένου να μπορεί να τα αποδώσει.