Συνεργαζόμενες Σχολές


 

Ο ιδρυτής της Διεθνούς Ομοσπονδίας TKD είναι ο στρατηγός Choi Hong Hi.

Ως παιδί ήταν αδύναμο και πηγή ανησυχίας για τους γονείς του. Γεννήθηκε δε σε μια ταραχώδη περίοδο για την πατρίδα του Κορέα όπου βρισκόταν υπό την Ιαπωνική κατοχή. Σε ηλικία μόλις 11 ετών αποβλήθηκε οριστικά από το σχολείο με την κατηγορία της υποκίνησης μιας μαζικής παραίτησης των μαθητών, που ήταν η απαρχή του μαθητικού κινήματος Kwang-Ju.

Υποχρεώθηκε να καταταγεί στον Ιαπωνικό στρατό ως μαθητής εθελοντής και προς το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου αποκαλύφθηκαν τα σχέδιά του για την ανατροπή της Ιαπωνικής κατοχής και καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκισης. Γνώρισε για πρώτη φορά την ελευθερία, όταν η
Κορέα απελευθερώθηκε από τον Ιάπωνα δυνάστη της το 1945.

Τότε ενεγράφη σε μια στρατιωτική σχολή γνωστή σήμερα ως Στρατιωτική Ακαδημία της Κορέας και το 1946 πήρε το βαθμό του υπολοχαγού. Τον Απρίλιο του 1955 μετά από χρόνια σχολαστικής έρευνας, εξέλιξης και πειραματισμού, διακήρυξε στον κόσμο την πολεμική τέχνη του TAEKWON DO ως ισχυρή και μοναδική και έχουσα προέλευση κατά βάση Κορεατική. Έκτοτε και ως το τέλος της ζωής του, μοναδικό του μέλημα υπήρξε η διακήρυξη των ηθικών αξιών και των μοναδικών τεχνικών του TKD με απώτερο σκοπό την διάδοσή του παγκοσμίως. Σκοπός που τελικά επετεύχθη μετά από πολυετή αγώνα και ολοκληρωτική αφοσίωση του σπουδαίου αυτού αγωνιστή.

Υπήρξε σε όλη του τη ζωή οραματιστής της παγκόσμιας ελευθερίας και ειρήνης και καταξιώθηκε τόσο ως ιδρυτής του TKD όσο και ως ένας από τους σπουδαιότερους στρατιωτικούς της Κορέας, θέτοντας τα θεμέλια για πολλές καινοτομίες σε επίπεδο στρατιωτικών επιχειρήσεων αλλά και μυστικών στρατιωτικών υπηρεσιών της πατρίδας του. Αποστρατεύτηκε με το βαθμό του υποστράτηγου και μέχρι το τέλος της ζωής του αφιερώθηκε στη διάδοση της τέχνης και της φιλοσοφίας του TKD μέσα από σπουδαίες διοργανώσεις αλλά και μέσα από ένα πλούσιο συγγραφικό έργο.