Συνεργαζόμενες Σχολές

 

Το «Shi-Do-Kan» μεταφράζεται ως «αυτοί που ζουν και εκπαιδεύονται όπως οι πολεμιστές σαμουράι». Είναι μία σύγχρονη πολεμική τέχνη, της οποίας οι ρίζες βρίσκονται εκατοντάδες χρόνια πριν, στη νήσο Okinawa. Αποτελεί έναν επιλεκτικό συνδυασμό των karate, Goju-Ryu, Shotokan, Kyokushinkai και του Thai Boxing. Ιδρυτής του είναι ο Grandmaster Kancho Yoshiji Soeno. Γεννήθηκε το 1947 στο Tokorozawa-Shi, στη Saitama και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες στην Ιαπωνία. Εκπαιδεύτηκε στο Judo, το Wado-ryu, το Kendo, την πυγμαχία και το Kyokushinkai-Karate. Υπήρξε μαθητής του master Masutatsu Oyama για πολλά χρόνια, και με τις επιδόσεις του κέρδισε το προσωνύμιο «The Kyokushin Tiger». Η πολυετής και ποικίλη ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες, τον βοήθησε να κερδίσει πάρα πολλά τουρνουά karate. Στις αρχές της δεκαετίας του 80, το 1981, έφυγε από το Kyokushin Karate για να σχηματίσει την Παγκόσμια Ένωση Shidokan και να αφοσιωθεί στη μελέτη του «Δρόμου των Σαμουράι».

Πολλές φορές το Shidokan αναφέρεται ως το τρίαθλο των πολεμικών τεχνών καθώς στα τουρνουά του υπάρχουν knockdown, Thai kick-boxing και grappling ενώ διεξάγονται σε πυγμαχικό ρινγκ. Οι ασκούμενοι προπονούνται σε όλες τις παραδοσιακές τεχνικές, στο Judo/jiu-jutsu, το Thai-kick boxing καθώς και στα kata. Οι λαβές, οι ανατροπές, τα κλειδώματα, τα χτυπήματα με όλα τα όπλα του σώματος είναι μέρος του συστήματος, γεγονός που το καθιστά ένα πλήρες μαχητικό σύστημα.

Με σεβασμό στο πνεύμα και τη φιλοσοφία του Bushido, ο Soeno χρησιμοποίησε όλες τις γνώσεις του από τη μακρά του ενασχόληση με διαφορετικές πολεμικές τέχνες για να παρουσιάσει το δικό του μαχητικό σύστημα. Ο Kancho Yoshiji Soeno επιβλέπει όλα τα Dojo που έχει «σπείρει» σε όλες τις γωνίες του κόσμου, και ταξιδεύοντας συνεχώς φροντίζει το στυλ του να παραμένει ζωντανό και να εξελίσσεται συνεχώς. Το Shidokan είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη πολεμική τέχνη, και από τις ελάχιστες που ο ιδρυτής τους είναι εν ζωή.