Συνεργαζόμενες Σχολές

 

Το Budo Taijutsu είναι το σύνολο των τεχνικών και στρατηγικής μάχης, του οποίου ένα μέρος είναι το Ninjutsu, το πρακτικό κομμάτι. Αποτελείται από τις εξής τεχνικές: Taihen Jutsu (απαλή κίνηση με ροή), Dakentaijutsu (χτυπήματα), Jutaijutsu (ευλυγισία), Koppo Jutsu (καταλληλότητα) και το Kosshi Jutsu (μετακίνηση, αποφυγή). Η τέχνη του ninjutsu, που τόσες ταινίες έχει δημιουργήσει ο αμερικάνικος κινηματογράφος για αυτήν, προέρχεται από πολεμιστές σαμουράι, οι οποίο έχαναν τον άρχοντά τους και επέλεγαν να ζήσουν στα βουνά μαζί με τις οικογένειές τους, αντί να εκτελέσουν την παραδοσιακή αυτοκτονία που απαιτούσε το bushido. Επίσης, απλοί αγρότες ή Yamabushi, μοναχοί πολεμιστές, φέρονται να έχουν ασχοληθεί με την τέχνη του ninjutsu. Οι πρώτες ομάδες Ninja για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους σαμουράι ανέπτυξαν ιδιαίτερα την τέχνη του ανταρτοπόλεμου. Καλούμενοι να αντιμετωπίσουν μεγάλες ομάδες σαμουράι, γίνονταν ένα με τη φύση και ασκήθηκαν σε όλες τις δυνατές τεχνικές που θα τους οδηγούσαν στην επιβίωση.

Το Budo Taijutsu συνέχισε να εξελίσσεται, και έφθασε μέχρι τις ημέρες μας διδάσκοντας τους ασκούμενους να μπορούν να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που υπάρχουν στη σημερινή κοινωνία. Σκοπός του είναι η συγχώνευση του σώματος με το πνεύμα. H δημιουργία του είναι η αναγνώριση του φαινομενικού, με στόχο τη δυνατότητα προσαρμογής σε όλες τις καταστάσεις. Το Bujinkan Dojo είναι μία σχολή πολεμικών τεχνών δημιουργημένη από τον Masaaki Hatsumi και αποτελείται από 9 αρχαίες σχολές του Νinjutsu και του Bujutsu. Όλες είναι συγκεντρωμένες στο Ten Chi Jin Ryaku no Maki. Φθάνοντας στη μαύρη ζώνη ο ασκούμενος διδάσκεται τις τεχνικές κάθε σχολής καθώς και την ανώτερη εκπαίδευσή της. Η λέξη Bujinkan σημαίνει το «σπίτι του θεού του πολέμου».

Δεν υπάρχουν αγώνες σε αυτήν την τέχνη, καθώς μοναδικός στόχος είναι η εκπαίδευση σε ατομικές συνθήκες μάχης και η επιβίωση. Η εφαρμογή της δεν απαιτεί ταχύτητα και δύναμη, καθώς βασίζεται στην απόσταση και τη φυσική κίνηση. Είναι μία πλήρης τέχνη με όλη την γκάμα των χτυπημάτων, των λαβών, τεχνικών ρίψης, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση με όπλα, καθώς και στο διαλογισμό και την αθόρυβη κίνηση.