Συνεργαζόμενες Σχολές

 
Αθλητικές Επαφές με την Ευγενία Σαρρή

 

Βήμα βήμα πλησιάζουμε ολοένα προς τον μεγαλύτερο στόχο της φετινής σεζόν που δεν είναι άλλο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η ομάδα μας συναντήθηκε με την χρυσή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2014 και 3 φορές χρυσή Πανευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια του 2014, 2015 & 2016 Ευγενία Σαρρή(Α.Σ. TKD Λεωνιδίου) σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το Taekwon-Do; Πίστευες ποτέ ότι θα ήσουν μέλος της Εθνικής Ομάδας;

Μεγάλωνα σε μια κωμόπολη όπου πέρα από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ δεν υπήρχε τίποτε άλλο. Ευτυχώς για μένα το 2000 έφερε το Taekwon-Do στο Λεωνίδιο ο προπονητής μου κ.Βελισσαρόπουλος. Αρχικά ξεκίνησε το άθλημα ο αδερφός μου Παναγιώτης Σαρρής ο οποίος υπήρξε και Πανελληνιονίκης και κατόπιν στα έξι μου χρόνια ξεκίνησα κι εγώ. Όταν ξεκίνησα το Taekwon-Do , ο Σύλλογος αριθμούσε ήδη δύο Πρωταθλήτριες Ευρώπης και αυτό συνετέλεσε πολύ στο να εμπνευστούμε και οι υπόλοιποι για μια ανάλογη πορεία. Πριν ακόμα κατακτήσω το πρώτο μου χρυσό σε Πανελλήνιο, ο Σύλλογος είχε είδη 5 πρωταθλήτριες Ευρώπης.

Αισθάνεσαι έτοιμη για ακόμη μεγάλη διοργάνωση; Μετά από τόσες συμμετοχές με την Εθνική, ποιος είναι ο στόχος σου για το τελευταίο Παγκόσμιο ως νεάνιδα;

Η πορεία μου στο TKD από τα πρώτα κιόλας στάδια ήταν μια θετική εμπειρία. Ο δάσκαλός μου μου είχε επισημάνει από νωρίς ότι έχω πολύ καλές δυνατότητες στον πρωταθλητισμό εάν κι εφόσον αποφάσιζα να δουλέψω όπως έπρεπε για κάτι τέτοιο. Πράγματι και εγώ και η οικογένειά μου εμπιστευθήκαμε την καθοδήγησή του και έτσι όλα εξελίχθηκαν ιδανικά. Χάρη σε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αθλητή-προπονητή πίστεψα στην εικόνα που μου είχε διαμορφώσει για το τι μπορώ να καταφέρω και έτσι κατέκτησα το πρώτο μου Πανευρωπαϊκό μετάλλιο στα 15 μου χρόνια. Λόγω των αυξημένων αθλητικών μου υποχρεώσεων (Διεθνή τουρνουά, Σεμινάρια, Διασυλλογικά) βρίσκομαι σε αγωνιστική προετοιμασία σχεδόν όλο το χρόνο οπότε είμαι πάντα καλά προετοιμασμένη για το καλύτερο. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να τιμήσω τα χρώματα της Εθνικής και να συμβάλλω στις διακρίσεις της Ελλάδας.

Τέλος θα ήθελε να ευχαριστήσει:

Πρώτα απ όλα την οικογένειά μου που στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια τις προσπάθειές μου και τον προπονητή και μέντορά μου που με πίστεψε και με καθοδήγησε σε κάθε βήμα μου.

 

Πηγή: http://tkd-itf.gr/index.php?action=articles&op=article&edit=1052