Συνεργαζόμενες Σχολές

 

Στις 30 Μαϊου ξεκίνησε η διεξαγωγή του φετινού Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Άντρια της Ιταλίας και μεταξύ των μελών της Εθνικής Ελλάδος ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ευγενία Σαρρή (Α.Σ. TKD ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ), πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου για το 2014.

Η Σαρρή, της οποίας η κατηγορία (-70Kg) εντάσσεται ένα επίπεδο κάτω από την βαριά και για αυτό δεν διαθέτει πολλές αθλήτριες στις νεάνιδες, έπαιξε το απόγευμα της 1ης Μάη πρώτο αγώνα με την πρωταθλήτρια της Ουκρανίας. Το παιχνίδι είχε υψηλό τεχνικό επίπεδο και καλές τακτικές αφού η Ουκρανία όπως και η Ρωσσία και η Τσεχία είναι παραδοσιακά χώρες μέσα στην 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης. Παρόλα αυτά η Σαρρή κέρδισε το παιχνίδι και στη συνέχεια μπήκε στον τελικό με την Ρωσίδα πρωταθλήτρια την οποία είχε νικήσει και το 2014. Αν και για τη Ρωσίδα ήταν ζήτημα τιμής να μην επιτρέψει στην ίδια Ελληνίδα να της «κλέψει» τον τίτλο για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Σαρρή με ένα πολύ καλό παιχνίδι έστειλε την Ρωσσία στη 2η θέση και κατέκτησε το Χρυσό για την Εθνική μας.

Στις 3 Μαϊου, η αθλήτρια απ’το Λεωνίδιο κατέκτησε ακόμα δύο μετάλλια – Χρυσό στα ομαδικά (Μάχες) και Αργυρό στα ομαδικά (εναέρια) συνεισφέροντας για μια ακόμη φορά μαζί με τις συναθλήτριές της στο να κατακτήσει η Ελλάδα την 3η θέση στην γενική κατάταξη στην Ευρώπη.

Ο προπονητής της Άρης Βελισσαρόπουλος δηλώνει ότι πρόκειται για μια αθλήτρια απεριόριστων δυνατοτήτων, απόλυτα πειθαρχημένης στις απαιτήσεις του ερασιτεχνικού πρωταθλητισμού. Οι επιδόσεις της είναι αποτέλεσμα σοβαρής και απαιτητικής προετοιμασίας πράγμα που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι διακρίσεις της είναι κορυφαίες σε όλες τις διοργανώσεις από το 2010, με αποκορύφωμα την κατάκτηση της Πρώτης θέσης στο Πανευρωπαϊκό 2014 στη Λευκορωσία, στο Παγκόσμιο 2014 στο Τατζικιστάν και στο φετινό Πανευρωπαϊκό στην Ιταλία.

Με το πέρας της σχολικής εξεταστικής περιόδου και μετά από ολιγοήμερη ξεκούραση, η Ευγενία και ο προπονητής της θα ξεκινήσουν και πάλι προπονήσεις στα πλαίσια της προετοιμασίας της για την επόμενη αθλητική σαιζόν.